Monday, 19 December 2011

Ya Allah :'/



Bukan senang aku nak terima Ya Allah . Kenape nak duga aku sampai macam nie sekali ?
Sumpah , aku tak kuat . Tak kuat langsung .
Ibu aku yg tak pernah sakit terok , tiba-2 sakit terok .

Penyakit yg Kau bagi lain macam betul .
Gugur air mata aku bila tau orang yg paling aku sayang dalam dunia nie masok wad .
Lagi pulak doktor kata ada jangkitan kuman dekat paru paru .
Doktor pakar kate , kena tahan lagi seminggu .
Ya Allah , Kau tolong-lah sembuh-kan diaa .

Kata kawan Chinese aku , jangan nanges .
Naty evil yg akan menang . Sebab kita tak kuat .
Tuhan awak akan sembuh-kan mak awak .

Gila tak menanges , sebelom mak aku masok hospital , aku ade gado dgn die .
Pasal something tuh . Aku tau satu family aku tgh bengang dgn aku pasal tuh .
Aku pikir hal tuh sampai ke tempat kerja . Masa Pakli amek aku balik kerja ,
Aku bole bantai menanges atas motor .
Aku geram , sakit hati . Terkilan .
Semua salah akuu . Aku kan jahat . Tapi sejahat-jahat aku .
Aku still sayang dia . Cuma aku tak hormat diaa .
Mumy , Eyna mintak maaf .

Malam dia nak gy hospital , aku langsung tak salam dia .
Padahal sebelom nh , aku nk gy kedai top up pon aku salam ciom tangan pipi die sume .
Ntah knpe ego aku malam tuh melambung-lambung .
Bodoh kau nie Eyna ! Yg aku engat , masa die nak masok kereta , die ade lambai aku .
Aku cuma senyum .

Pagi tuh , dalam kol 3 . Kaka aku kejot sume orang , die kata ,
Abang aku baru call . And cakap mumy kena tahan wad .
Aku mase tuh macam tak percaya .
Kaka aku just mintak sweter , aku cakap aku takde . Aku menanges gila dalam bilik .
Bila aku koa bilik .Tgk-2 kaka aku dah pegy hospital .

Menanges-2 aku call Pakli . Aku suruh de hanta aku .
Mase tuh jugak Pakli datang ruma . Aku da siap tuh , Pakli kata .
Malam-2 nh tak ble masok , abg aku pon kate mcm tuh .
Aku tak kira , aku menanges terok gila babi dekat Pakli .
Aku tak pikir ape dah , hingus meleleh ke ape ke .
Pegy mampos . Yg ada dalam kepala otak aku .
Nak jumpa mumy ! Even sekejap ! Takpe lah . Aku ta kesa kalau guard hospital tuh nak maki aku ke ape ke . Aku rela . :'/

Tapi Pakli cuma mampu pujok and cakap besok saya hanta awak jupe mumy .
Mase die da balik , aku still menanges dekat kerusi luar rumahh . Aku rasa macam nak jalan kaki jea pegy hospital .

Hari nie , ahad . Aku mintak cuti emergency .
Aku tau mesty bos bising . Baru kerja tak sampai seminggu aku dah cuti .
Aku ta kesah , bos nak maki ke ape ke .Buat ah . Yg penting aku dpt jupe mumy .
Pagi-2 lagi dah bgn . Pakli pon same .
Aku pelik ah die bgn awal , then die ckp .
Kan malam tadi sy dah janji dgn awak nak bawak jupe mumy .
Lagi , aku rasa nak nges . Tapi takpe , aku pegy dgn kaka aku .

Sampai jea hospital , aku teros salam pelok ciom mumy . Air mata jgn ckp .
Aku teman dia sampai kol 6 . Macam-2 jadi .

Terkejot aku dengar bila mumy aku kata , dari pagi die tak makan .
Tekak die tak bole terima makanan hospital . Tekak sakit .
Aku suap die makan bubur , mase tuh pon aku dah mula sebak .

Ikot rancangan , 25 nh along aku nak bertunang . Mumy kate , tunang aje lah .
Mumy takde pon takpe , tak baik orang sane dah menjemput sume .
Tapi along aku tetap bertegas nak tangguh-kan . Buat pertama kalinya Along aku menanges .
Keluar air mata lelaki die . Air mata mumy kelua , abang aku lagi sorang pon same .
Aku jangan cakap lah . Mase borak-2 tuhh .
Aku baring dekat peha mmy . Die tiba-2 tepok-2 aku .

Die kate Eyna tydo lah . Dary tadi jage mmy .
Waaa , bergenang air mata aku . Cepat-2 aku lap . Taknak die nmpak .
Lepas tuh , mase aku borak-2 dgn die . Die belai rambut aku , die cakap lagi
Besok Eyna kerja leklok tau . Tayah cuti .
Once again , air mata menitik . Aku cover pakai rambut .

Mumy , kalau boleh . Sampai mumy koa hospital Eyna nk jge mumy .
Tydo bawah katil pon takpe . :')
Nie lah mase nye Eyna nak balas jase mumy . Macam mumy jage Eyna mase kecik-2 dulu .
Tapi besok Eyna kerja . Kalau sempat , Eyna balik kerja .
Teros gy kt mumy keyh ? Pakli kate nak teman .Naty Eyna kenal-kan die dekat mumy .

Mumy , Eyna rindu kt mumy . Rindu sangat-2 .
Dari kecik sampai aku besar . Dia yg jaga aku . Susah payah dia bangun pagi buat kuih nak hanta dekat kedai sebab nak besar-kan aku adik beradik . Lepas tuh sambung kerja dekat sekolah pulak .
Aku admit , family aku tak kaya macam family orang lain .
Apa yg ada , aku terima . Janji ada dia dalam hidop aku .
Bila tak dga suara die membebel dekat aku, rindu rasa nya .

Readers , please doa-kan my mom .
Aku perlu-kan dia dalam hidop aku . Di segala nya bagi aku .
Sorry if entry kali nie panjang .
Aku cuma luah-kan isi hati aku . Terima kasih kawan sebab sudi baca .